Lieven Segers

Lieven Segers (°1975) leeft en werkt in Antwerpen. Naast beeldend kunstenaar is Lieven Segers ook curator. Zo stelde hij zeer recent de expo 11 Kunstenaars Tegen De Muur samen, Antwerpen, 2016 op buitenmuren in Antwerpen samen met o.a. Luc Tuymans en Nel Aerts. In het Middelheimmuseum cureerde hij in 2015 de tentoonstelling Pom’ Po Pon Po Pon Pon Pom Pon.

Lieven Segers studeerde fotografie, maar begon op een bepaald moment te tekenen. In zijn tekenwerk ziet hij raakvlakken met fotografie. Hij portretteert dingen die belangrijk zijn voor hem en dat kan gaan van banale dingen, zoals een fragment uit een lied of film, tot dieperliggende gedachten.

Humor is een belangrijk punt in zijn werk. Hierover behaalde hij een doctoraat in de kunsten, maar dit element zit ook overduidelijk in zijn werk dat je gerust zeer eclectisch kan noemen. Segers verrast graag met een mix van tekeningen, foto’s en installaties.

Voor Segers wordt de kunstwereld veelal te au sérieux genomen en daarom kan humor een leuk tegengif zijn. Toch blijft zijn werk niet hangen in het gratuite of banale. Bij een tweede lezing (of aandachtig kijken…) merk je dat er vaak een diepere en soms donkere ondertoon schuilt in zijn werk. Daarnaast wordt hij ook gewaardeerd om zijn grafische stijl.

Lieven Segers wil je dus laten kijken op een bepaalde manier en bezorgt je daarbij een glimlach met een knipoog.

website