Galerie

John Vande Wiele (°1977) geeft les in een middelbare school in Anzegem en studeerde eerst regentaat Nederlands, geschiedenis en godsdienst. Daarna studeerde hij kunstwetenschappen aan de universiteit Gent en maakte hij een thesis over de invloed van muziek op schilderkunst. Daarin bestudeerde hij de geschiedenis van die interactie én belichtte hij ook het oeuvre van de Kortrijkse schilder Bart Vandevijvere. Nu start hij samen met zijn vrouw Veerle Decock een kunstgalerie uit passie voor kunst.

We zijn er van overtuigd dat kunst je in de eerste plaats moet raken en we hopen dat effect te kunnen overbrengen. Goede kunst maakt iets onbestemds los en appelleert aan grootse dingen.
Soms sta je voor een kunstwerk en ben je echt geraakt door wat je ziet. Dat werk doet iets met je en het is niet altijd duidelijk waarom je dit overkomt.
Die ervaring kan zelfs zo sterk zijn dat je een verlangen krijgt om dat kunstwerk te bezitten en waarom in godsnaam?
Het antwoord is eenvoudig. Je wil dat kunstwerk in je nabijheid om er van te genieten. Er zijn periodes dat je die werken dagelijks bekijkt en dan vergeet je ze even, tot je oog er plots weer op valt en je opnieuw geraakt wordt door een detail.
We gaan resoluut voor begenadigde kunstenaars die we al een tijd volgen. Vanuit bewondering willen we in de eerste plaats mooie en bijzondere kunstwerken tonen.

We hopen u te mogen verwelkomen in ons huis.

Groeten,

John en Veerle