'In other places' - Hanne De Wandel en Frans Vercoutere

We nodigen u graag uit voor de vernissage van de expo 'In other places'. Deze gaat door op vrijdagavond 23 november om 19u.30. Hier zul je unieke tekeningen kunnen zien van Hanne De Wandel en bijzondere schilderijen en sculpturen van Frans Vercoutere. De expo loopt dantot het einde van het jaar.

Voor Hanne De Wandel was de titel 'In other places' letterlijk het relaas van een diepgaande ervaring. Zij reisde met haar vriend Jonah Holvoet anderhalf jaar door Latijns-Amerika (Argentinië, Chili, Bolivië, Peru, Columbia, Ecuador, Guatemala en Mexico) en heeft nu een reeks tekeningen afgewerkt die naar deze reis verwijzen. De tekeningen zijn zeer intens en getuigen van een unieke hand. Voor ze op reis vertrok zag je in de tekeningen van Hanne De Wandel veel witruimte en spaarde ze vlakken uit. Nu gaat haar focus opnieuw naar de klassieke manier van tekenen.

Voor Frans Vercoutere slaat de titel op de andere plaatsen die hij opzoekt in zijn fantasie. Frans Vercoutere heeft altijd schilderijen afgewisseld met sculpturen en vaak integreert hij in dat ruimtelijk werk arcadische blauwe hemels die ook in zijn schilderijen te zien zijn. De werken van Frans Vercoutere tonen meesterschap, maar hebben een speelsheid die een glimlach tevoorschijn tovert.

Kunsthistorica Annelies Vantyghem:

Wolken en luchtpartijen spelen al sinds jaren een bijzondere rol in het oeuvre van Frans Vercoutere. Kuddes wollige, witte schapenwolkjes bevolken altijd de smetteloos lichtblauwe hemel van zijn landschapsschilderijen. Nooit valt er enige dreiging van slecht weer te bespeuren. Nooit lijkt er een vuiltje aan de lucht. Maar kunst zou geen kunst zijn, zonder slechts schijnbaar onschuldig te zijn. Vercoutere creëerde met deze voor hem typische ideale wolkenhemel een instrument om zijn geschilderde wereld buiten de tijd te plaatsen, om ze met andere woorden in een tijdloos vacuüm te situeren. Onder de huid van zijn op het eerste gezicht idyllische landschappen schuilen dan ook filosofische boodschappen en ideeën van alle tijden.
 

De werken op deze expo nemen ons mee naar andere wereld of een andere plaats dan we gewoon zijn!

We heten u allen van harte welkom voor de vernissage op vrijdag 23/11 om 19u.30!

De expo 'In other places' is te zien van 24/11 tot 30/12 in Galerie 10 a, Zolderstraat 10a, 8553 Otegem. De galerie is open op za en zo van 14 tot 18 u of op andere momenten na afspraak.

Meer info: www.galerie10a.be. Volg ons ook op Instagram: galerie10a

John Vande Wiele  - Galerie 10a - Zolderstraat 10 a, 8553 Otegem 

0495 576031