BAD 2018

Galerie 10a staat op de BADbeurs van 8 tot 11 februari. We doen voor de eerste keer mee aan de BADbeurs in het ICC Gent en je kan ons vinden in de Pedro de Gantezaal, stand 1A. We brengen sculpturenvan Bart De Zutter, foto's van Bieke Depoorter en schilderijen van Bart Vandevijvere.

Bart De Zutter was in september nog te zien in onze galerie en maakte indruk met zijn sculpturen en ander beeldend werk. Bart De Zutter verwerkt organismen, processen en materialen uit de natuur en raakt met zijn werken maatschappelijke thema’s rond duurzaamheid en ecologie. Voor het kunstenfestival Beaufort maakte hij eerder een grote kano. In april komt er een bijzondere expo van Bart De Zutter in het kunstenhuis Harelbeke met als titel State of mind. Van Bart De Zutter worden op de beurs bijzondere sculpturen getoond die natuur ademen.


Van Bieke Depoorter wordt een selectie werken getoond, waaronder werk uit haar Ruslandreeks Ou Menya en haar kortfilm Dvalemodus. Deze film was vorig jaar te zien in het MOMA New York naar aanleiding van 70 jaar Magnum. We tonen ook foto’s uit haar laatst bekroonde reeks over Egypte.  Al 7 jaar lang neemt Bieke foto’s van dit mooie land en recent bracht ze haar fotoboek terug en liet ze de bevolking commentaar schrijven op dat boek. Deze unieke daad leverde haar de Prix Levallois op en resulteerde in het nieuwe boek“As it may be”, uitgeverij Hannibal. De Engelstalige editie verschijnt bij Aperture (New York) en de Franstalige editie bij Edition Xavier Barral (Parijs). ISBN: 978 94 9267 7174  
Met deze reeks geeft Bieke Depoorter anderen een stem in haar werk en bevraagt ze zichzelf in haar rol als fotograaf. 


Op de beurs brengen wij tot slot nog schilderijen van Bart Vandevijvere. Deze Kortrijkse schilder maakt abstracte schilderijen in acrylverf en zoals je misschien al hebt gelezen op onze site schreef ik mijn thesis aan de universiteit Gent over het oeuvre van deze Kortrijkse schilder. We zijn dan ook trots om Bart Vandevijvere voor te stellen als nieuwe kunstenaar van de galerie.
Na de BADbeurs komt de solotententoonstelling Beyond reasonable doubt in de galerie.

Wie tickets wil voor deze beurs aan halve prijs kan deze via de volgende link bekomen: http://promo-b-a-d.tickoweb.be/. Op deze pagina dient de promocode BADPROMO2018 te worden ingevuld. Een ticket kost dan 7,50 euro per persoon i.p.v. 15,00 euro aan de kassa. 

Het adres van het ICC is Van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent

Misschien tot in Gent?