Beyond reasonable doubt: Bart Vandevijvere

Van 8 tot 11 februari staan we met Galerie 10a op de BADbeurs in Gent en de week na de BADbeurs opent in de galerie de solo ‘Beyond reasonable doubt’  van Bart Vandevijvere. Deze tentoonstelling loopt van 17/02 tot 25/03. We heten jullie allemaal van harte welkom op vrijdagavond 16/02 vanaf 19u. voor de vernissage!

Van 8 tot 11 februari staan we met Galerie 10a op de BADbeurs in Gent. Deze beurs  in het internationaal congrescentrum van Gent brengt een eigenzinnige selectie van kunst en design en je kan ons vinden op stand 1 A. (belgiumartdesign.be)

Wij staan er met sculpturen van Bart De Zutter, foto’s van Magnumfotografe Bieke Depoorter en schilderijen van Bart Vandevijvere.  Meer info over de BADbeurs vind je op onze site bij de rubriek nieuws.

Wie geïnteresseerd is in deze beurs kan met onderstaande code binnen aan de helft van de prijs. Via de link http://promo-b-a-d.tickoweb.be/  kun je een ticket kopen aan 7,50 euro per persoon i.p.v. 15,00 euro aan de kassa. Je hoeft alleen nog de promocode BADPROMO2018 in te vullen.

De week na de BADbeurs opent in de galerie de solo ‘Beyond reasonable doubt’  van Bart Vandevijvere. Deze tentoonstelling loopt van 17/02 tot 25/03.

We heten jullie allemaal van harte welkom op vrijdagavond 16/02 vanaf 19u. voor de vernissage!

De titel Beyond reasonable doubt vertelt over de schilderkundige zoektocht van Bart Vandevijvere. Deze term die vooral bekend is uit de rechtspraak draagt twee uitersten in zich waar Bart al lang mee speelt: toeval en controle.

De schilder begeeft zich vaak in tussengebieden en zoekt de tegenstelling controle-toeval bewust op. Die abstracte zoektocht is een evenwichtsoefening tussen beheersen en loslaten. Hierbij gaat de schilder heel procesmatig te werk en dragen de verschillende fasen bij tot een grote gelaagdheid. Vormen en verflagen worden bovenop elkaar aangebracht maar evengoed weer weggewassen, tot de perfecte spanning wordt bereikt. In deze zoektocht vindt de schilder een inspiratiebron bij hedendaagse improvisatiemuziek.

Onder de rubriek nieuws op onze site vind je nog een mooie tekst geschreven door Sven Vanderstichelen, met als titel De gecomponeerde abstractie van Bart Vandevijvere.

Wij verheugen ons er op jullie terug te zien of te ontmoeten in dit nieuwe jaar! Jullie zijn welkom tijdens de BADbeurs op stand 1 A (Pedro de Gantezaal van het ICC Gent) of vanaf de week na de BADbeurs in onze galerie!

 

Vriendelijke groeten,

 

John en Veerle

 

Dus:

  • 8 - 11 feb: BADbeurs ICC Gent met Bieke Depoorter, Bart De Zutter en Bart Vandevijvere
  • 17/2 tot 25/3: Galerie 10a: Bart VandevijvereBeyond reasonable doubt, van17/2 tot 25/3 zolderstraat 10 a, 8553 Otegem -open op za en zo van 14 tot 18 u of na afspraak.

Vernissage 16/2 19u

Galerie 10a

Zolderstraat 10 a - 8553 Otegem

www.galerie10a.be  info@galerie10a.be