Drukke tijden in het vooruitzicht voor Bart Vandevijvere

Met Wandering in Between opent er op 19 januari een nieuwe tentoonstelling van Bart Vandevijvere in Keulen. Daarna brengen wij de kunstenaar naar de BAD beurs van 8 tot 11 februari en de week daarop opent de solotentoonstelling Beyond reasonable doubt in onze galerie.

Het beloven dus zeker drukke tijden te worden voor Bart Vandevijvere. Eerst komt dus de tentoonstelling Wandering in Between in Galerie Pamme-Vogelsang. De opening daar is op 19 januari en de expo loopt dan van 20 januari tot 3 maart. De gegevens van Galerie Pamme-Vogelsang:

Hahnenstrasse 33

50667 Köln / Cologne (D)

+49 (0)171 8631823

www.pamme-vogelsang.de

Wij brengen Bart Vandevijvere dan van 8 tot 11 februari op de BADbeurs en de week na die BADbeurs opent in onze galerie de solo ‘Beyond reasonable doubt’ van 17/02 tot 25/03 - Zolderstraat 10a - Otegem.

We zijn trots om Bart Vandevijvere voor te stellen als nieuwe kunstenaar van de galerie. Zoals je misschien al hebt gelezen op onze site schreef ik mijn thesis aan de universiteit Gent over het oeuvre van deze Kortrijkse schilder. Beide titels van die komende tentoonstellingen 'Wandering in between' en 'Beyond reasonable doubt' vertellen over de schilderkunidge zoektocht van Bart Vandevijvere. De schilder begeeft zich vaak in tussengebieden en zoekt de tegenstelling controle-toeval op. Die abstracte zoektocht is een evenwichtsoefening tussen beheersen en loslaten. Hierbij gaat de schilder heel procesmatig te werk en dragen de verschillende fasen bij tot een grote gelaagdheid. Vormen en verflagen worden bovenop elkaar aangebracht maar evengoed weer weggewassen, tot de perfecte spanning wordt bereikt. In deze zoektocht vindt de schilder een inspiratiebron bij hedendaagse improvisatiemuziek.

Noteer de data alvast in uw agenda, maar meer info volgt nog!

 

Groeten,

John Vande Wiele