Expo Bart De Zutter: A state of mind in Kunstenhuis Harelbeke

Van 20 april tot 20 mei kunt u in het Kunstenhuis Harelbeke (Marktstraat 100, 8530 Harelbeke) gaan kijken naar de expo 'A state of mind' van Bart De Zutter. De opening is op donderdag 19 april om 19u30. Open elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis.

Jullie zijn van harte welgekomen op de opening van de tentoonstelling A State of Mind van Bart De Zutter op donderdag 19 april om 19u30 in het Kunstenhuis in Harelbeke (Marktstraat 100, 8530 Harelbeke).

Ik heb de eer om de tentoonstelling te mogen inleiden.

"In de tentoonstelling ‘A State of Mind’ van beeldend kunstenaar, Bart De Zutter, wordt de bezoeker geconfronteerd met boeiende stappen in het denkproces van de kunstenaar. Met elke stap, komt Bart De Zutter dichter bij de verwezenlijking van een uniek kunstwerk. Voor het eerst worden zijn inspiratiebronnen, tekeningen, zijsprongen, werken in progress en kunstwerken samen aan het publiek getoond. Alledaagse objecten worden uit hun context getrokken en in een museale ruimte geplaatst en belicht. We krijgen inkijk in de ‘state of mind’ van de kunstenaar gedurende het zoekproces naar zijn kunstwerk. De afgewerkte werken zullen tussen de verschillende ‘kunst’-objecten opgesteld staan en zijn een greep uit het oeuvre van Bart De Zutter." (tekst Hannes De Zutter)

Kortom, dit wordt een unieke kans om verschillende aspecten van het beeldend werk van Bart De Zutter te leren kennen. De denkwijze van Bart De Zutter wordt bijkomend gedocumenteerd door fotograaf Rik Depraetere.

Programma vernissage 19 april om 19u.30

  • Toelichting door John Vande Wiele, kunsthistoricus
  • Opening door Annick Vandebuerie, schepen voor cultuur
  • Receptie aangeboden door het stadsbestuur

Is het mogelijk om uw aanwezigheid te melden aan het stadsbestuur van Harelbeke met daarbij de vermelding met hoeveel personen u zult aanwezig zijn. Dit kan via het volgende mailadres: kunstenhuis@harelbeke.be

Hopelijk tot dan. 

John Vande Wiele

Galerie 10 a

Zolderstraat 10a 8553 Otegem

www.galerie10a.be