Expo Schaduwen nog tot 9 juli

Bieke Depoorter en Ward Zwart

Laatste weekend Bieke Depoorter - Ward Zwart

Komend weekend - 8 en 9 juli -  eindigt de expo Schaduwen. We kregen mooie aandacht in De Standaard en een vermelding in Sabato, voor dit magazine maakte Bieke foto's in Knokke.
Enkele van deze foto's vindt u bij de pagina van Bieke Depoorter op onze site. 

Bij deze heten we u welkom op ons slotweekend.

De galerie zal gesloten zijn tot halverwege september, we openen opnieuw met Bart De Zutter en Ronald Zuurmond. Meer info volgt. 

In de tentoonstelling Schaduwen ontmoeten Ward Zwart en Bieke Depoorter elkaar in een filmische kijk op hun omgeving. 

Bieke Depoorter (°1986) trad in 2016 toe tot het vermaarde fotogezelschap Magnum. Dit jaar viert dit agentschap haar zeventigste verjaardag en naar aanleiding daarvan werden er in het MoMa New York twee films vertoond van Bieke Depoorter. Het gaat om de kortfilms Dvalemodus en Sète. Deze laatste wordt getoond in onze galerie.

Ward Zwart kreeg dit jaar mooie aandacht door zijn graphic novel Wolven. In zijn grafische zwartwit-stijl worden er tekeningen getoond die de sfeer uitademen van de film ‘Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives’ (Gouden Palm 2010) . In deze film van Apichatong Weerasethakul wordt de realiteit vermengd met fantasie en dat levert een ‘eigenaardige’ filmervaring op die moeilijk te omschrijven valt. Zo ontmoeten de personages er overleden figuren, zelfs in de gedaante van een aap en lijkt dit aannemelijk. Door verschillende filmische stijlen te gebruiken geeft de regisseur aan dat er meer dan één werkelijkheid bestaat.

De titel van de tentoonstelling Schaduwen slaat op aanwezigheden en nabeelden. Bij het kijken naar de geportretteerde personages van Bieke Depoorter en Ward Zwart kijk je ook naar jezelf en die schaduwkant is verrijkend.

De expo van Bieke Depoorter en Ward Zwart loopt nog tot zondag 9 juli, telkens van 14 u tot 18 u en op afspraak.