Expo Sigrid Tanghe en Nico Vaerewijck

Throughout the northern districts: zaterdag 25 november tot en met zondag 31 december 2017

Throughout the northern districts

 

Met Throughout the northern districts presenteren we de duotentoonstelling van Sigrid Tanghe en Nico Vaerewijck. Nico Vaerewijck baseert zich als schilder vaak op filmstills. Deze foto uit een Japanse documentaire met het fout geschreven onderschrift ‘Doorheen de noordelijke gebieden’ gaf de inspiratie voor een nieuwe reeks werken waarin lichtcontrasten opnieuw een belangrijke rol spelen.

Daarnaast baseert deze schilder zich ook vaak op foto’s. Onlangs vond hij een fotoboek van een tante met daarop heel wat mislukte foto’s die herinneringen oproepen van zijn kindertijd. De noordelijke gebieden dus ook als metafoor van verre gedachten of vroege herinneringen. Met zijn impulsieve toets brengt Nico Vaerewijck schilderijen en tekeningen die balanceren op de grens tussen abstractie en figuratie.

Van Sigrid Tanghe zullen er tekeningen te zien zijn die een noordelijke sfeer uitademen. In haar werk duiken geregeld herten en geweien op en de vloeiende aquarelverf zorgt voor boeiende lichtschakeringen. Schilderen of tekenen met aquarelverf is niet makkelijk omdat het direct goed moet zitten. Met een virtuositeit brengt Sigrid Tanghe boeiende composities die zich niet meteen laten lezen.

Sigrid Tanghe start vaak met studies naar waarneming. Zo komt de wereld bij haar binnen, als een speeltuin van richtingen, kleurschakeringen, structuren, … De kunstenares maakt zich op die manier een wereld eigen. Waarneming wordt gewaarwording. De niet-te-temmen herten, geweien, handen en gezichten, brengen interne gebieden naar buiten. 

 

We heten u welkom op vrijdagavond 24 november voor de opening van deze expo vanaf 19u.

De tentoonstelling loopt dan van zaterdag 25 november tot 31 december 2017. In het weekend van 14 tot 18 u en op afspraak tijdens de week.

 

Van harte welgekomen,

 

John en Veerle

Galerie 10a

Zolderstraat 10 a

8553 Otegem

www.galerie10a.be