Laatste weekends expo De Natura - Bart De Zutter en Ronald Zuurmond

De Natura - zaterdag 16 september 2017 tot en met zondag 22 oktober.

Beste, 


Wij nodigen u uit voor de laatste 2 weekends van onze tentoonstelling DE NATURA, over de natuur. We presenteren sculpturen en schilderijen die hun inspiratie vinden in de natuur. Wij hopen u te mogen verwelkomen. 

Bart De Zutter verwerkt organismen, processen en materialen uit de natuur tot sculpturen. De creatie van zijn werken vertoont een vast verloop. Alles start bij een idee of gedachte die gestimuleerd wordt en vorm krijgt tijdens wandelingen en verzameltochten. Vervolgens legt hij het grafisch vast in tekeningen en schetsen, welke de basis vormen voor zijn sculpturen en installaties. Zijn oeuvre is een weerspiegeling van zijn vormgegeven gedachten.                  

Bart De Zutter raakt met zijn werken maatschappelijke thema’s aan rond duurzaamheid en ecologie.

Ook bij de Nederlandse schilder Ronald Zuurmond is de natuur een ongelooflijke inspiratiebron. Getuige daarvan zijn de reeks schilderijen van waterplanten. Zuurmond maakt schilderijen met krachtige, pasteus opgebrachte verflagen. Deze verfhuid komt niet in één keer tot stand. Door middel van herhaaldelijk schuren en schilderen schemeren diverse lagen door tot de mooiste kleur ontstaat waarin het licht behouden blijft.

Zuurmond schildert toevallige elementen uit zijn omgeving, maar doet dat op zo’n manier dat die elementen op den duur motieven worden die je herhaaldelijk tegenkomt.

De expo loopt nog tot 22 oktober 2017, telkens in het weekend van 14 tot 18 u. en op afspraak.

Vriendelijke groeten

John en Veerle

Galerie 10 a

Zolderstraat 10 a

8553 Otegem

www.galerie10a.be