Liesbeth Marit en Robin Vermeersch: Hinterland

Met de expo Hinterland verwelkomen we Liesbeth Marit en Robin Vermeersch in Galerie 10a. Liesbeth brengt foto’s en videowerk en Robin zal tekeningen en sculpturen tonen. We nodigen u graag uit voor de vernissage op vrijdag 14 september vanaf 19 u. De tentoonstelling loopt dan vanaf 15 september tot 21 oktober 2018. Onze galerie is open op zaterdag en zondag van 14 tot 18 u of op andere momenten na afspraak. Galerie 10a, zolderstraat 10 a, 8553 Otegem www.galerie10a.be

De vloer- en wandsculpturen van Robin Vermeersch (B °1977) vertonen vaak geometrische vormen en zijn door hun aparte kleuren heel bijzonder. Kenmerkend zijn de cross overs en de veelzijdigheid in zijn werk. De kunstenaar hanteert diverse media die elkaar kruisen en vaak is het ene medium het vervolg of het uitgangpunt voor ander werk. Dat merk je ook aan zijn bijzonder intensieve tekeningen. De kunstenaar maakt autonoom werk, maar brengt ook totaalinstallaties waar ieder facet een onderdeel vormt van een boeiend caleidoscopisch geheel.
Liesbeth Marit (B °1979) verruilde schilderkunst voor film en foto en had als jonge cineaste al een residentie in het Brusselse kunstencentrum Wiels. Op Canvas kon u dit jaar de kortfilm “Eddy del White” zien. Hier toont Liesbeth hoe ze als geen ander sfeer en gevoel kan neerzetten. Volgens het magazine Gonzo maakt Liesbeth foto’s en films met aandacht voor het minimale en alledaagse. In haar werk neemt ze echt de tijd om te vertellen en komen vooral de beelden en het geluid op de voorgrond. Door vaak lang aangehouden shots lijken haar films wel tableaux vivants. Hetzelfde geldt voor haar foto’s die ze presenteert in lichtboxen, als stills uit een film. 
Het werk van Liesbeth Marit vertoont vaak een raadselachtige sfeer en laat je als toeschouwer zelf associaties leggen. Dit is zeker ook het geval bij het oeuvre van Robin Vermeersch. De combinatie van beide kunstenaars belooft dus zeker een interessante spanning te brengen.

Vriendelijke groeten

John en Veerle

Galerie 10a, zolderstraat 10 a, 8553 Otegem

www.galerie10a.be