Vernissage expo Bart Vandevijvere: Beyond reasonable doubt

Na een opgemerkte eerste deelname aan de Belgian Art and Designbeurs Gent gaan we op hetzelfde elan verder. We nodigen u graag uit voor de vernissage van de tentoonstelling Beyond reasonable doubt van Bart Vandevijvere. U bent welkom vrijdag 16 februari vanaf 19 u. in Galerie 10a, Zolderstraat 10a, Otegem.

Onze eerste deelname aan de BADbeurs was een succes. We werden opgemerkt door het online kunstmagazine The art couch. Ze noemden de werken van Bart Vandevijvere als één van de hoogtepunten van de beurs. Ook de werken van Bieke Depoorter en Bart De Zutter werden gesmaakt. Indien interesse in deze werken kan u altijd contact opnemen.

Er verscheen ook een artikel over Bart Vandevijvere in het februarinummer van Collect (arts, antiques, auctions). Onder de titel 'Energetische improvisaties van Bart Vandevijvere' stond het volgende:

Als het over interacties tussen schilderkunst en muziek gaat, dan valt Bart Vandevijvere niet te omzeilen. De Kortrijkse schilder (°1961) luistert graag naar componisten zoals Morton Feldman. Toeval en controle spelen een belangrijke rol. Loslaten en bijsturen: zo ontstaat een avontuurlijke abstractie. Vroeger waren het vaak horizontale of verticale bewegingen. Ergens onderweg is een picturale ruimte opengebroken. Opengespat, kan je bijna zeggen. En zie: in 2016 zat zijn werk in 'Painting After Postmodernism' van curator Barbara Rose, de beroemde Amerikaanse kunstcriticus. Bart Vandevijvere komt nu aan boord van de jonge Galerie 10 a in Otegem. De galeriehouder kent het oeuvre goed, hij wijdde er een stuk van zijn thesis aan. Na de presentatie op de BADbeurs in Gent opent in de galerie 'Beyond reasonable doubt'. (Christine Vuegen)

Onze eerste solotentoonstelling met werk van Bart Vandevijvere loopt tot en met 25 maart. Galerie 10a is open op za en zo van 14 tot 18 u tijdens de tentoonstellingsperiode of op andere momenten na afspraak.

Hopelijk tot in Otegem.

Groeten,

John en Veerle

Galerie 10a 
Zolderstraat 10a 8553 Otegem
www.galerie10a.be