23 februari - 31 maart

Ondertussen bestaat Galerie 10a twee jaar en daar zijn we trots op. Ook in 2019 hebben we bijzondere projecten in petto. We starten opnieuw vanaf 23 februari met de solo van Lode Laperre. Deze tentoonstelling zal plechtig geopend worden door kunstcurator Pauline Doutreluingne en minister van cultuur, de hr. Sven Gatz op zondag 24 februari 2019. 

Onder de titel ‘Naevus’ komt er een solotentoonstelling met schilderijen van Lode Laperre. Dit wordt een bijzonder gelaagd project, want de galerie is gevestigd in het huis van Lode Laperres grootouders zaliger, in de straat waar de kunstenaar ook opgroeide en woonde tot zijn 23ste levensjaar. Naevus betekent moedervlek of geboortevlek en Laperre liet zich voor zijn honderdste tentoonstelling inspireren door herinneringen en ervaringen uit zijn jeugd in dit huis. Hij verwerkt beelden en ruimtes die zich op zijn netvlies vasthechtten en die tast- en herkenbaar zijn gebleven in de inrichting van de galerie.

Dit mondt uit in een reeks abstracte schilderijen die als metaforen van het verleden worden herschikt om kronieken weer tot leven te wekken.

De expo Naevus loopt van 23/2 tot 31/3/2019 en is te bezoeken op zaterdag en zondag van 14 tot 18 u of na afspraak.

Galerie 10a bevindt zich op 100 meter van de kerk van Otegem, in de buurt van Kortrijk in het zuiden van de provincie West-Vlaanderen, België. 

Tot slot geven we u ook al een vooruitblik op wat komt: in mei-juni volgt de groepsexpo All together now met werk van verschillende kunstenaars die al in de galerie hebben tentoongesteld. 

Het stond eerder al op onze site, maar we zijn trots te kunnen melden dat we vanaf nu grafisch werk, edities en enkele (klein)sculpturen van Johan Tahon kunnen aanbieden. We hebben reeds enkele werken in de galerie en kunnen u daarover steeds informatie bezorgen.

Galerie 10a

Zolderstraat 10a

8553 Otegem

www.galerie10a.be

info@galerie10a.be

John Vande Wiele

kunsthistoricus

+32 495 57 60 31