17 februari - 25 maart

We nodigen jullie uit voor de eerste solo in de galerie.  In de tentoonstelling ‘Beyond reasonable doubt’ kunnen jullie schilderijen zien van Bart Vandevijvere. Deze tentoonstelling loopt van 17/02 tot en met 25/03. 

De titel Beyond reasonable doubt vertelt over de schilderkundige zoektocht van Bart Vandevijvere. Deze term die vooral bekend is uit de rechtspraak draagt twee uitersten in zich waar Bart al lang mee speelt: toeval en controle.

De schilder begeeft zich vaak in tussengebieden en zoekt de tegenstelling controle-toeval bewust op. Die abstracte zoektocht is een evenwichtsoefening tussen beheersen en loslaten. Hierbij gaat de schilder heel procesmatig te werk en dragen de verschillende fasen bij tot een grote gelaagdheid. Vormen en verflagen worden bovenop elkaar aangebracht maar evengoed weer weggewassen, tot de perfecte spanning wordt bereikt. In deze zoektocht vindt de schilder een inspiratiebron bij hedendaagse improvisatiemuziek.

Onder de rubriek nieuws op onze site en als bijlage vind je nog een mooie tekst geschreven door Sven Vanderstichelen met als titel De gecomponeerde abstractie van Bart Vandevijvere.

Wij verheugen ons er op jullie terug te zien of te ontmoeten in dit nieuwe jaar! 

 

Vriendelijke groeten,

 

John en Veerle

Beyond reasonable doubt: Bart Vandevijvere, van 17/2 tot 25/3
open op za en zo van 14 tot 18 u of na afspraak.

Galerie 10a
Zolderstraat 10 a - 8553 Otegem

www.galerie10a.be  info@galerie10a.be